Tapahtumat

Kuntorastit

Suunnistusseurojen kuntorasteilta haetaan nimensä mukaisesti kuntoa, sekä mahdollisuuksia kulkea luonnossa. Elämykset, aivotyöskentely sekä luonnonrauha ovat elementtejä, jotka kuuluvat kiinteästi suunnistuksen lajikuvaan. Luonto tarjoaa oivan paikan ladata ”akkuja”.

Kuntorastit ovat hyvä mahdollisuus opetella suunnistustaitoa ja päästä mukaan myös suunnistusseuran toimintaan. Kuntorastit palvelevat kuntoilijoiden lisäksi myös aktiivisia kilpasuunnistajia hyvinä harjoitustilanteina.

Kuntorastien tietoja löytyy Rastilippu-palvelusta, paikallislehden seuratoimintapalstalta, suunnistusseuran nettisivuilta tai seuran yhteyshenkilöltä.

Rastilippu

Muita suunnistusmahdollisuuksia

MOBO MOBO on suunnistusta kartalla, joka näkyy älypuhelimessasi. Rastit ovat pysyvästi maastossa ja kierrettävissä milloin vaan. Lataa MOBO-sovellus puhelimeesi ja lähde suunnistamaan. MOBO-ratoja on Suomessa jo yli 290.

Kiintorastit Suurin osa seuroista ylläpitää kiintorasteja, joita voi kiertää itselle sopivana ajankohtana. Kiintorastikartat ovat usein myynnissä esim. paikkakunnan liikuntatoimessa, kunnan palvelupisteessä tai paikallisessa urheiluliikkeessä.

Aikuisten suunnistuskurssit Lähes sata suunnistusseuraa järjestää aikuisille suunnistuskursseja. Tietoa kursseista voi kysyä paikalliselta suunnistusseuralta.

Suunnistusseurat Liittymällä suunnistusseuraan pääset mukaan seuran harjoitustoimintaan.

Suunnistuskilpailut Seuran jäsenenä voit osallistua kansallisiin suunnistuskilpailuihin, joita on satoja vuodessa eri puolilla Suomea. Usein kilpailuissa on tarjolla myös kuntosarjat, joihin ei edellytetä lisenssiä.

Lasten ja nuorten suunnistuskoulut

Useat suunnistusseurat järjestävät kesäisin alkeis- ja jatkokoulutusta lapsille ja nuorille. Suunnistuskouluissa opetellaan eritasoisissa ryhmissä suunnistuksen perustaitoja. Lajitaitojen oppimisen lisäksi suunnistusharrastukseen kuuluu luonnossa liikkumista, luontokokemuksia, monipuolisia liikuntaleikkejä ja haluttaessa kilpailemista. Seurat järjestävät myös paljon muuta toimintaa, mm. retkiä, leirejä, kilpailumatkoja ja toimintaa talvella.

Oman paikkakuntasi seuran järjestämästä toiminnasta saat tietoa seuran nettisivuilta tai esim. paikallislehden seuratoimintapalstalta.

Suunnistusseurojen yhteystietoja

Hippo-suunnistuskouluja